Sabadell

Josep Ayuso oferirà eines per promoure l’emancipació, garantir l’accés i la permanència al món labor

El tinent d’alcalde i candidat del PSC a l’alcaldia, Josep Ayuso, vol posar en valor els joves de Sabadell. Per fer-ho possible, els compromisos del seu programa electoral són: «oferir eines per garantir l’accés i la permanència al món laboral, facilitar la formació i l’accés a l’educació, promoure l’emancipació, construir una ciutat jove de la que no hagin de marxar, amb tots els recursos que necessitin i, sobretot, que trobin el seu espai per participar, per dir la seva… per exercir la seva ciutadania», subratlla Ayuso.

Recentment, Josep Ayuso s’ha reunit amb joves de la Joventut Socialista de Catalunya de Sabadell i altres joves que no pertanyen al partit per tal de poder compartir amb ell les seves propostes. Ayuso es va comprometre a incorporar joves a la candidatura i així ho ha fet amb la presència d’Anna Carrasco, Mer Porras, Raúl Pérez o Robert Escusa, entre d’altres. També s’ha compromès a incorporar al programa de futur les propostes presentades pel jovent.

En paraules del candidat «als nostres joves els ha tocat viure uns anys difícils. Veuen com amics i coneguts se’n van a l’estranger a buscar feina. Que intenten marxar de casa dels pares, però no poden. Que volen engegar un negoci, però és molt difícil,… per això necessitem polítiques decidides i fermes per aconseguir que els joves se’n surtin».

En aquesta línia de treball l’aposta de Josep Ayuso passa per plantejar les polítiques de Joventut des de quatre eixos principals. D’una banda, l’exigència de donar resposta a les dificultats que apareixen a la vida dels i de les joves; d’una altra, la visualització dels i les joves com a membres d’un col·lectiu amb una identitat precisa i diversa; també per la importància de desenvolupar xarxes de comunicació amb el jovent i entre el jovent i, per últim, per la necessitat d’aprofitar el talent dels joves i de les joves i estimular el seu creixement.

Accés al món laboral

Entre les mesures proposades pel candidat Josep Ayuso en matèria de joventut destaca promoure més Plans d’ocupació específics per als joves i que des del Vapor Llonch es continuï orientant i fomentant la tasca de trobar feina als joves.

En aquest sentit, Ayuso aposta per «continuar desenvolupant i ampliant el Pla d’Actuació contra l’atur juvenil per millorar les expectatives laborals, proposant accions positives vers les empreses que contractin joves o aquelles que estiguin liderades per ells».

A més, es preveu impulsar accions per facilitar que les empreses contractin joves aturats i puguin adquirir experiència laboral a través del programa europeu de Garantia Juvenil.

El candidat Josep Ayuso també aposta amb fermesa per l’elaboració d’un nou Pla Transversal de Joventut per incorporar mesures concretes a cadascun dels àmbits municipals.

Tal i com explica el cap de llista del PSC: «estic convençut que cal apostar per ells i fer-ho de manera global, perquè no només són el futur, són el present. Per aquesta raó abordarem temes com l’habitatge, els estudis, l’accés a la universitat, l’oci, la cultura… Tot això i molt més ha de ser la nostra preocupació i la nostra ocupació. Per tant, em comprometo a crear una regidoria transversal, que vagi més enllà de les típiques polítiques de joventut i que encari totes les qüestions que els afecten i sobretot, fent-ho amb ells i per ells. Per això compto al meu equip amb gent jove, 6 persones menors de 32 anys, compromeses amb els valors socialistes».

També en aquest marc d’actuació es proposa promoure l’emancipació facilitant l’accés a l’habitatge a través del Programa d’Accés Joves, així com donar suport a l’oci integral del jovent, tenint en compte les propostes que surtin del propi col·lectiu i promovent aquelles activitats que se suportin sobre els principis de respecte, convivència i responsabilitat.

Un altre de les dels compromisos del programa electoral del PSC passa per donar un nou impuls als “Espais Joves”, llocs de trobada i intercanvi, a fi de garantir una oferta viva i activa per tot aquest col·lectiu.

També es preveu ampliar l’oferta d’aules d’estudi per a donar resposta a la creixent demanda actual. De la mateixa manera, s’impulsaran més activitats a l’alberg de Joventut del Molí de Sant Oleguer, consolidant-lo com a recurs central de lleure juvenil.

Una altra de les accions en l’àmbit de joventut serà continuar facilitant l’orientació i la informació a través del Servei d’Atenció Juvenil aprofundint en la seva descentralització als barris per arribar a tot el jovent.

També es donarà veu i es promourà la participació i l’associacionisme juvenil, en col·laboració amb el Consell de Joves i es realitzaran programes de transició entre els centres educatius i el món laboral posant especial èmfasi en la col·laboració amb els centres que contemplin la Formació Professional dual.

D’altra banda, es proposa donar suport als i les joves que tinguin especials dificultats per acabar l’educació obligatòria, amb l’objectiu de facilitar la seva formació bàsica per accedir amb garanties al mercat laboral en un futur, amb programes com ara el Posa-t’hi.