Sabadell

Manifest 25 de Novembre

Des de la JSC Sabadell ens plau recordar-vos que el 25 de Novembre va ser nombrat amb caràcter oficial l’any 1999 com el DIA INTERNACIONAL PER L’ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA.


La violència contra la dona es considera una vulneració dels Drets Humans fonamentals. Aquesta violència molt sovint ens afecta, tant en petites com en grans dosis, en el dia a dia quotidià de les dones, com per exemple: amb violència física, amb violència verbal, amb constants desigualtats per raó de gènere i amb polítiques de retallades que ens afecten directament. 


Segons les xifres, es calcula que un 70% de les dones pateixen violència al llarg de la seva vida. 


La crisis que patim actualment no ens serveix com a excusa per reduir les conquestes feministes que es van assolir temps enrere i que beneficien a tota la societat. No ens podem permetre tornar a anys passats ni en termes de conciliació ni en termes d’igualtat perquè tota la societat hi surt perdent. 


Hem de continuar lluitant en cadascun dels espais de la societat, començant per la llar, passant per l’àmbit educatiu, laboral i social fins arribar a la nostra pròpia organització, la Joventut Socialista de Catalunya.


Eradicant la violència de gènere tots i totes hi guanyem!